Νιώθετε όλο και πιο έντονα την ανάγκη να περνάτε χρόνο μπροστά στον υπολογιστή; Έχετε αφήσει άλλα χόμπι και ενδιαφέροντα για να ασχολείστε με τα κοινωνικά δίκτυα και με διαδικτυακά παιχνίδια; Εκδηλώνετε συμπτώματα στέρησης όταν δεν έχετε πρόσβαση στο Internet;
Εάν η απάντησή σας είναι «ναι» και στις τρεις αυτές ερωτήσεις, πιθανότατα πάσχετε από τη λεγόμενη Διαταραχή Χρήσης του Διαδικτύου (Internet use Dissorder)
Δείτε στο γράφημα που ακολουθεί ποια είναι τα συμπτώματα της Διαταραχής Χρήσης του Διαδικτύου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία.
Πόσα από αυτά εκδηλώνετε;
Η εξάρτηση από το Internet έχει παρόμοια επίδραση στον εγκέφαλο με τις ναρκωτικές ουσίες. Όταν, για παράδειγμα, παίζει κάποιος ένα παιχνίδι online, τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλό του διπλασιάζονται και διάφορες μικρές περιοχές του εγκεφάλου συρρικνώνονται έως και κατά 20%.
Οι μεταβολές στην πυκνότητα λευκής ουσίας στον εγκέφαλο λόγω της διαταραχής έχει συνδεθεί με σοβαρή κατάπτωση της γνωστικής λειτουργίας, όπως η αποδυνάμωση της μνήμης και ο μειωμένος γνωστικός έλεγχος. Οι έφηβοι που εκδηλώνουν εξάρτηση από το Internet διατρέχουν επίσης μεγαλύτερο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και αυτοτραυματισμού.
Eνημερωθείτε για το ΝΕΟ Σεμινάριο από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Psychopedia με θέμα: “Προβληματική Χρήση Videogames & Social Media σε παιδιά & εφήβους. Αίτια – Κατάλληλη διαχείριση & Θεραπευτική παρέμβαση” , το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα: 12:00 – 14.00.
Επιπλέον Δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης Ε-Learning (αποστολή βιντεοσκοπημένης της εισήγησης και εκπαιδευτικού υλικού).
Απευθύνεται: Σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Ψυχικής Υγείας, Νηπιαγωγούς, Εκπαιδευτικούς, Παιδαγωγούς, Ειδικούς θεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, γονείς και στο ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ: https://psychopedia.gr/quot-provlimatiki-chrisi-videogames-amp-social-media-se-paidia-amp-efivoys-aitia-katallili-diacheirisi-amp-therapeytiki-paremvasi-quot-neo-ekpaideytiko-seminario-23-11-2019/
Πηγή: onmed.gr