Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Robert Wood Johnson Foundation και National Public Radio και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αποκαλύπτει τους χώρους εργασίας που καταστρέφουν την ψυχική υγεία των Αμερικανών.
Ακόμη κι αν ένας εργαζόμενος δεν αντιμετωπίζει λόγω της δουλειάς του αυξημένο κίνδυνο σωματικής βλάβης, για παράδειγμα πτώσης ή έκθεσης σε επικίνδυνες χημικές ουσίες, το στρες, η πνευματική εξάντληση και οι κακές συνήθειες ύπνου και φαγητού που απορρέουν από μια δουλειά μπορεί να αποδειχθούν εξίσου καταστροφικοί παράγοντες για την υγεία.
Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Φόρουμ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, περιελάμβανε 1.601 άτομα που εργάζονταν από 20 έως 50 ώρες την εβδομάδα. Οι 9 επαγγελματικοί τομείς που φάνηκε να επιβαρύνουν περισσότερο τους εργαζόμενους ήταν οι εξής:
1. Λιανικές πωλήσεις
2. Κατασκευές / Εργασία σε εξωτερικούς χώρους
3. Εργοστάσια / Μεταποιητικός τομέας
4. Ιατρικά επαγγέλματα
5. Καταστήματα
6. Αποθήκες
7. Εστιατόρια
8. Γραφεία
9. Σχολεία
Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (ποσοστό 59%), ιδιαίτερα οι γυναίκες, δήλωσαν ότι η δουλειά τους συμβάλλει στο γενικότερο στρες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους. Ποσοστό 56% των ερωτηθέντων ανέφεραν πως δεν προτίθενται να αλλάξουν δουλειά παρά το γεγονός ότι δουλεύουν πολλές ώρες επειδή είναι σημαντική για την καριέρα τους, ενώ περίπου οι μισοί είπαν ότι πραγματικά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν. Περίπου ένας στους τρεις συμμετέχοντες δήλωσε ότι μένει στην τρέχουσα θέση εργασίας του επειδή χρειάζεται τα χρήματα που του αποφέρει.
Eνημερωθείτε για το ΝΕΟ Ασύγχρονο Σεμινάριο από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Psychopedia με θέμα: “Άγχος – Σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης & Εκμάθηση τεχνικών χαλάρωσης Mindfullness”. Τρόπος Παρακολούθησης: Αποστολή του βίντεοσκοπημένου υλικού της εισήγησης στο email σας, με επιπλέον ηλεκτρονικό υλικό σημειώσεων σε μορφή pdf. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ: https://psychopedia.gr/agchos-sygchrones-methodi-diachirisis-ekmathisi-technikon-chalarosis-mindfullness-ekpedeftiko-seminario/
Πηγή: onmed.gr